به گزارش مشرق به نقل از شبستان، هوشنگ جاويد دبير دبيرخانه دائمي موسيقي مذهبي ضمن بيان اين مطلب گفت: تشکيل اين دبيرخانه به منظور ايجاد نهادي در راستاي نظارت بر موسيقي مذهبي کشور و کاربردي کردن آن براي جامعه است.
وي افزود: طرح اين دبيرخانه حدود 4 سال و نيم پيش از سوي اينجانب به مدير وقت حوزه ارجاع شد که پس از برگزاري نخستين همايش نعت خواني در کشور در خراسان رضوي موافقت اوليه با طرح انجام شد.
دبير دبيرخانه دائمي موسيقي مذهبي تصريح کرد: در نتيحه طرح به حوزه هنري تهران فرستاده شد تا پس از سه سال توانست موافقت اوليه را کسب کند. بعد ازاين به اين علت که مرکز موسيقي حوزه هنري تهران به مدت دو سال فاقد مسئول بود، طرح معوق ماند تا زماني که آقاي مهدوي به سمت خود بازگشتند و موافقت خود را جهت ايجاد اين دبيرخانه در خراسان اعلام کردند.
جاويد پيرامون فعاليت هاي اين دبيرخانه گفت: اولين تلاش دبيرخانه، اجرا و طرح مقوله مقتل خواني براي شناساندن آن به مردم است.اين برنامه با حضور يکي از اساتيد پيشکوت آواز و دو نفر از روحانيون براي اجراي صحيح آن و خود من براي تحليل و بررسي اين مقوله در دهه سوم محرم به اجرا درخواهد آمد.
وي افزود: پس از آن، طرح با همين روش ادامه پيدا خواهد کرد و در طول سال، ابتدا به صورت فصلي و سپس ماهانه، جلسات موسيقي مذهبي براي شناساندن بهتر آن به جامعه ادامه خواهد يافت.هدف ما اين است که اين آثار به صورت سي دي در اختيار مردم و موسسات فرهنگي- هنري و مذهبي قرار گيرد.
جاويد از فعاليت هاي ديگر دبيرخانه دائمي موسيقي مذهبي به دوره هاي آموزشي اشاره کرد و گفت: در اين دوره ها، آموزش و نقد موسيقي مذهبي، مناقب شناسي، مقتل شناسي، شناخت سيره ائمه، آموزش رديف و دستگاه براي استفاده در موسيقي حزن و سوگ و ... ارائه خواهد شد و در پايان هر دوره که حداقل شش ماه به طول مي انجامد، به شرکت کنندگان گواهينامه داده خواهد شد.
وي در پايان گفت: البته عمده فعاليت هاي دبيرخانه از سال آينده برنامه ريزي شده که در آن تمامي شاخه هاي موسيقي مذهبي مورد نقد و بررسي قرار خواهد گرفت و در کنار فعاليت هاي پژوهشي، به نشر و انتشار نيز خواهيم پرداخت.